Ontmoetingen

Lieve buurvrouw

By 24 juli 2017 No Comments

Lieve buurvrouw,

Ik kijk uit het raam en zie het schattige roze broekje met witte stipjes hangen aan het wasrek. Jij hebt dit opgehangen, de kleertjes van je dochtertje. Aan de maat te zien denk ik dat ze ongeveer drie jaar oud is.  

Waarschijnlijk zijn we elkaar menigmaal voorbijgelopen en hebben een glimlach uitgewisseld. Vanmiddag had ik een bespreking met Mohamed. Ja, inderdaad, die ja. Onze gemeenschappelijke kennis, wat is de wereld toch klein. Ik vertelde hem dat ik jou een brief wilde schrijven, alleen wist ik je naam niet.

Hij was stil, slikte en zei :”Ilham…ze heet Ilham.”

Ilham, mooie naam. Wist je dat jouw naam bezieling betekent oftewel inspiratie?Aangezien er zoveel narigheid bij ons in de straat gebeurt, heb ik een stichting opgericht, waar we samen onze vleugels kunnen spreiden en het verschil kunnen uitmaken. Door aardig voor elkaar te zijn, ouderen bij te staan en leuke theateractiviteiten te organiseren. Ook jouw zoon en dochtertje zijn van harte welkom.

Normaal gesproken haal je de was binnen drie dagen van het rek. Nu hangt het al drie weken aan de lijn en is het roze broekje niet meer zo schattig. Elke keer als ik het zie, gaat er een steek door mijn hart. Vandaag  is het weggehaald. Helaas niet door jou, maar door je familie. Nee lieve Ilham, niemand had kunnen bedenken dat je vermoord zou worden door je ex-man.

Ik kijk uit naar de tijd dat we elkaar weer zien in het paradijs. Rust zacht.

Heel veel liefs,

Je overbuurvrouw ‘Minchenu’

Leave a Reply