Inspirator

Complimenten

By 8 mei 2017 No Comments

Complimenten

We staan in de rij om af te rekenen. Achter mij voert Janni een geanimeerd gesprek met een bijzonder meisje. “Wat wil je worden?” “Stewardess”, komt er vastbesloten uit. En rekenen is haar leukste vak. We lopen door en zien haar later op een bankje zitten. Ik denk, nu wil ik graag een foto maken, maar eerst even toestemming vragen aan haar ouders. Dus ik loop de winkel in waar haar ouders iets staan uit te zoeken en vraag of ik een foto van hun dochter mag maken.

Stralend zegt de vader :”Natuurlijk mag je een foto maken, zij is onze zegen. Mijn vrouw en ik konden geen kinderen krijgen. Het was heel zwaar. Uiteindelijk raakte m’n vrouw in verwachting. Daarom hebben we haar Faith genoemd.” Ik bedank de ouders en loop terug.

Inmiddels is Janni naast haar op het bankje gaan zitten en zegt: “Jij bent het allerleukste kind dat wij vandaag zijn tegengekomen”. Ze kijkt Janni verrast aan. “Weet je waarom? Omdat je slim bent, je praat duidelijk en vriendelijk en je bent ook heel mooi, je kleur, je ogen, alles is zo mooi.” Haar pareltjes van ogen glinsteren En ze neemt nog een likje van haar ijsje.

 

Mag ik jullie voorstellen aan Faith? 

Ik vond twee prachtige lessen in deze ontmoeting zitten. Soms ben je ten einde raad en lijkt iets echt niet meer te lukken. Verlies de hoop niet. En dat het belangrijk en leuk is om kinderen te complimenteren. Hun eigenwaarde krijgt een enorme boost. Wees heel concreet in wat ze goed doen. Misschien kan je je ten doel stellen minimaal één kind te complimenteren deze week

Bon siman (=goede week)

Leave a Reply